NYUniversity
Door: Albert
03 Oktober 2010 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
7 uur: de wekker gaat.
1 over 7: iemand zet de wekker uit.
Kwart voor 8: Thomas wordt wakker en waarschuwt de rest dat het al bijna 8 uur is, de tijd dat we in de lobby moeten staan.
5 over 8: Het is iedereen van mijn kamer gelukt om heel beneden te komen. Er waren echter wat anderen die om10 over 8 nog sliepen :O. Vandaag is de dag van de ‘See it all’ tour door New York. De tour was best tof, het grootste gedeelte zaten we in de bus, maar we zijn op verscheidene plekken uitgestapt: Bij een paar parken, Wall Street, ground zero en de haven om een één uur durende watertocht te maken.
Even een klein intermezzo: Ik zit op dit moment in de trein naast een slapende Steven en ondanks dat ik me best wakker voel, is het best wel lastig om alles te herinneren wat we de afgelopen dagen hebben gedaan :O. Er is echt zoveel te zien, te horen en te ruiken dat je er gewoon ontzettend moe van wordt. Dat maakt het ook best wel lastig om alles goed in je op te nemen, eigenlijk zou ik overal een notitieboek heen moeten slepen en alles op moeten schrijven wat ik meemaak. Gelukkig heb ik een heel aantal foto’s om op te halen waar we allemaal geweest zijn (en een tour guide van de studiereis zelf).
Zo, tijd om weer wat verder te praten over gisteren. Tijdens de watertocht zijn we langs de ‘Statue of Liberty’ geweest. Het statue zelf is eigenlijk niet eens zo heel mooi, maar het heeft een belangrijke betekenis voor New York, en in deze zin is het wel een heel indrukwekkend standbeeld.
Na de rondleiding hadden we de rest van de dag free time. Dit hebben we gespendeerd door met zijn zessen door Central Park te lopen. Dit was echt een heel gave ervaring, na twee uur waren we echter nog maar net op de helft van het park en zijn we niet verder gegaan. Na bijna elke bocht die je maakte over het pad kwam er wel een nieuw stuk muziek, acteerwerk of andere vorm van vermaak uit het niets tevoorschijn. Er was ook een heel deel dat min of meer een bos was. Meestal kon je wel ergens een wolkenkrabber zien, zodat je nog een beetje het gevoel dat je in New York was, maar de stadsgeluiden drongen totaal niet door in het park en dit was zowel vreemd als echt heel gaaf. Ik zou echt dagen door kunnen brengen hier.
’s avonds hebben we gegeten bij de Subway, een lekker, maar ontzettend pittige sub vulde de maag snel. Daarna was het tijd om het dagverslag van 1 oktober te typen, waarna ik zou moe was dat ik ben gaan slapen. Steven is nog wel uitgeweest, misschien schrijft hij daar nog wel een stukje over zodra hij wakker wordt, maar ik ga eerst even een aantal foto’s selecteren om online te zetten.
1 over 7: iemand zet de wekker uit.